Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ουκρανία: Δυο νεκροί στη Χερσώνα από ρωσική επιδρομή – Για «τρομοκρατικές επιθέσεις» μιλάει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Δυο νεκροί στη Χερσώνα από ρωσική επιδρομή – Για «τρομοκρατικές επιθέσεις» μιλάει ο Ζελένσκι

Για τρομοκρατικές επιθέσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον της Χερσώνας στο νότιο τμήμα της που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

«Σημειώθηκαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Χερσώνα μόνο σήμερα», επεσήμανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό νυχτερινό του διάγγελμα. «Βάναυσα πλήγματα σε όλη την πόλη – (εναντίον) σπιτιών, δρόμων, νοσοκομείων», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού εναντίον πολυκατοικίας στη Χερσώνα χθες, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Unian το οποίο επικαλέστηκε τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της επαρχίας Ρομάν Μόρσκο.

Η επίθεση στο κέντρο της πόλης είχε στόχο και δύο νοσοκομεία, τα οποία υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση, η Χερσώνα είναι στόχος πολλών ρωσικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες. Από το Σάββατο η πόλη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, έχει βομβαρδιστεί με σχεδόν 400 οβίδες.

Συγκρούσεις αναφέρονται και σε άλλες περιοχές του μετώπου, δήλωσε ο Ζελένσκι. «Σφοδρές μάχες μαίνονται σε δεκάδες μέρη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου», εξήγησε. «Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Μαριίνκα, η Αβντιίβκα και το Μπαχμούτ», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ ότι οι περισσότερες μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνονται στην ανατολική Ουκρανία.

Στη γραμμή του μετώπου κοντά στην Αβντιίβκα ο ουκρανικός στρατός απώθησε μέσα σε 24 ώρες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 20 ρωσικές επιθέσεις. Σύμφωνα με την αναφορά του γενικού επιτελείου στρατού, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει περίπου 15 επιθέσεις γύρω από το Μπαχμούτ.

Ωστόσο στην επαρχία της Χερσώνας οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις