Κόσμος

Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο, μαζική επιδρομή drones στην Οδησσό

Η Οδησσός με τα τρία λιμάνια της γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου που μαίνεται για πάνω από τρία χρόνια

Στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου της Ουκρανίας επιτέθηκαν τη Δευτέρα (21.04.2025) ρωσικά στρατεύματα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν τοπικοί εισαγγελείς.

Η περιφερειακή εισαγγελία εξήγησε μέσω Telegram ότι μετά τη λήξη της 30ωρης πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε η Μόσχα, ρωσικό drone σκότωσε άνδρα κινούμενο με σκούτερ στο χωριό Ιβάσκι στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε εξάλλου σπίτια στην Κούπιανσκ, τομέα όπου καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες. Η πόλη είχε καταληφθεί τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022, όμως ανακαταλήφθηκε σε ουκρανική αντεπίθεση αργότερα εκείνη τη χρονιά. Όμως βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων, που μπήκαν τουλάχιστον μια φορά σ’ αυτή.

«Μαζική» αεροπορική επιδρομή με drones σημειώθηκε εξάλλου στην Οδησσό, μεγάλο ουρανικό λιμάνι στον νότο, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές και να υποστούν ζημιές πολλά σπίτια, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Κίπερ υπέστησαν ζημιές σπίτια, πολιτικές υποδομές, εκπαιδευτικό ίδρυμα και οχήματα. Πληροφορίες για θύματα τελούν υπό διευκρίνιση, πρόσθεσε.

Η Οδησσός με τα τρία λιμάνια της γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου που μαίνεται για πάνω από τρία χρόνια.

Από την άλλη, μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 10 ουκρανικά drones τη νύχτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Τα μισά από τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, κατά την ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα