Κόσμος

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από βομβαρδισμό της Ρωσίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Χερσώνας

Τουλάχιστον 1 νεκρός και 4 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του βομβαρδισμού της Ρωσίας στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη εκκένωση αμάχων, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Χερσώνα, βράδυ. Περίπου 140 πολίτες περίμεναν στον σταθμό την αναχώρηση του τρένου εκκένωσης. Εκείνη τη στιγμή ο εχθρός ξεκίνησε μαζικό βομβαρδισμό στην πόλη», έγραψε στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο.

Σύμφωνα με τον Κλιμένκο, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν 2 συνάδελφοί του αλλά και 2 άμαχοι από θραύσματα οβίδων.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι «όλες οι υπηρεσίες» έχουν σπεύσει στον σταθμό όπου υπήρχαν πολλοί άμαχοι και ότι προς το παρόν ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί.

Η ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia ανέφερε εξάλλου ότι ο σταθμός και το τρένο έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και τα δρομολόγια μπορούν να συνεχιστούν.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τη Χερσώνα και την κράτησε επί αρκετούς μήνες το 2022 αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου, από την οποία βομβαρδίζει τακτικά την πόλη. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας, Ρομάν Μρότσκο, είπε νωρίτερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί πολλοί βομβαρδισμοί στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό