Κόσμος

Ουκρανία: Επίσκεψη Ζελένσκι στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι μετέβη στο μέτωπο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, επισκεπτόμενος την περιοχή των τοποθεσιών Κουπιάνσκ και Λιμάν, που ήταν πρόσφατα στόχος επίθεσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Σήμερα επισκεπτόμαστε ταξιαρχίες μας που διεξάγουν αποστολές μάχης σε μια από τις έντονες ζώνες, το Κουπιάνσκ και το Λιμάν», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Telegram, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος μαζί με στρατιώτες μέσα σε κάτι που μοιάζει με οχυρωμένο καταφύγιο.

Ο Ζελένσκι είπε ότι «συζήτησε την επιχειρησιακή κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τα τρέχοντα θέματα και τις ανάγκες με διοικητές ταξιαρχιών και στρατιώτες».

Από τον Ιούνιο, ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μια αργή αντεπίθεση στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας, αλλά στον τομέα του Κουπιάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα είναι αυτά που επιτίθενται.

Τον Αύγουστο, οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό που ζει κοντά στο Κουπιάνσκ να εκκενώσει αυτές τις περιοχές.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός τόνισε ότι φοβάται νέες ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.

Ο Ζελένσκι έχει επισκεφθεί το μέτωπο πολλές φορές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, και κυρίως το Μπαχμούτ, σκηνικό της μεγαλύτερης και αιματηρότερης μάχης του πολέμου.

ZELENSKIY TROOPS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε διαθεσιμότητα ο CEO της Astronomer Andy Byron μετά το τρυφερό ενσταντανέ με τη ερωμένη του στη συναυλία των Coldplay
Η αντίδραση της Astronomer πάντως άργησε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις για την παραίτηση και το πακέτο αποχώρησης του Byron
Το ζευγάρι που έγινε viral στη συναυλία των Coldplay 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε τον Μέρντοχ και την WSJ: Ζητά 10 δισεκ. δολάρια για δημοσίευμα
Η μήνυση αφορά δημοσίευμα της WSJ σχετικά με επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Τραμπ στον Τζέφρι Επστάιν και περιελάμβανε σκίτσο με σεξουαλικά υπονοούμενα, υποδηλώνοντας μια προσωπική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών
Ντόναλντ Τραμπ 3
Η σύζυγος του CEO της Astronomer διέγραψε το επίθετό του από το προφίλ της στο Facebook – Το «τίμημα» μετά τη συναυλία των Coldplay
Η Μέγκαν Κέριγκαν αφαίρεσε το επώνυμο «Μάιρον» μετά το βίντεο που δείχνει το σύζυγό της αγκαλιά με την διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας του, σε «Kiss Cam» στη συναυλία των Coldplay
Ο Κρις Μάρτιν «τσάκωσε» παράνομο ζευγάρι στη συναυλία των Coldplay
1