Κόσμος

Ουκρανία: Έχουμε «ενδείξεις» ότι στην κυβερνοεπίθεση εμπλέκονται ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Η Ουκρανία διαθέτει κάποιες «προκαταρκτικές ενδείξεις» που υποδηλώνουν μια πιθανή εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη μαζική κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε εναντίον πολλών ουκρανικών υπουργείων.

«Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας έλαβε κάποιες πρώτες ενδείξεις» που δείχνουν ότι ομάδες χάκερ οι οποίες συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να ευθύνονται για την επίθεση, ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας SBU, στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στοχοθετήθηκαν συνολικά 70 κυβερνητικοί ιστότοποι. Το περιεχόμενό τους «δεν τροποποιήθηκε και δεν σημειώθηκε καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων», διαβεβαίωσε η SBU.

Οι ιστότοποι πολλών υπηρεσιών, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν προσβάσιμοι σήμερα.

Η Ουκρανία έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο χάκερ τα τελευταία χρόνια, με τις επιθέσεις αυτές να αποδίδονται στη Ρωσία, όπως το 2017, εναντίον διάφορων υποδομών κρίσιμης σημασίας και το 2015, εναντίον ενός δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τη «Χρυσή Εποχή της Μέσης Ανατολής» μετά την εκεχειρία, αλλά θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο που ξεκίνησε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα ξημερώματα την απόφαση για εκεχειρία χωρίς πομπώδεις θριαμβολογίες, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρόκειται για νίκη των ΗΠΑ - «Θα βγουν πολλά λεφτά»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με τον όρο να ανοίξουν, άμεσα, τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου - Την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ 5