Κόσμος

Ουκρανία: Καρέ καρέ η καταστροφική επίθεση ρωσικών drones σε κέντρο στρατολόγησης με δύο νεκρούς

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την φονική επίθεση

Σοκάρουν οι εικόνες από νέα επιδρομή με drones που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία με στόχο κέντρο στρατολόγησης στην κεντρική Ουκρανία.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από το πλήγμα των ρωσικών drones με drones στην Πολτάβα, που βρίσκεται στην κεντρικοανατολική Ουκρανία, με τον ουκρανικό στρατό να αναφέρει ότι χτυπήθηκε ένα κέντρο στρατολόγησης.

«Στις 3 Ιουλίου 2025 ο εχθρός έπληξε την πόλη Πολτάβα. Πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο. Ζημιές υπέστησαν και μη στρατιωτικές υποδομές», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Βολοντίμιρ Κοχούτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σε άλλη ρωσική επίθεση εναντίον της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

 

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες» σε πλήγμα εναντίον «κέντρου στρατολόγησης», χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι στο κέντρο και σε ένα γειτονικό του κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά.

ΟυκρανίαΟι ζημιές που προκάλεσαν τα ρωσικά drones στην Πολτάβα / REUTERS / Vyacheslav Madiyevskyy

Αυτά τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν κάποιες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, ζωτικής σημασίας ώστε το Κίεβο να μπορεί να απωθήσει τις επιθέσεις της Μόσχας με πυραύλους και drones.

Για το ζήτημα αυτό θα συνομιλήσουν αύριο (04.07.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψαν σε σημερινό (03.07.2025) δημοσίευμα οι Financial Times.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Ιράν στον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθούμε επίθεση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες του Ιράν κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών
Ντόναλντ Τραμπ
Φλέγεται το Ιράν: Επεμβαίνει ο στρατός για να καταστείλει τις διαδηλώσεις – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι θα «προστατεύσει αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντα, τις στρατηγικές υποδομές και τη δημόσια περιουσία» - Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ η χώρα
Ιράν
8
«Είμαστε μαχητές, μην λυπάστε» το μήνυμα Μαδούρο από τη φυλακή - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα
Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Βενεζουέλας κρατείται σε αμερικανικές φυλακές, μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες, εν αναμονή της δίκης του
Ο συλληφθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο
6