Κόσμος

Ουκρανία – κορονοϊός: Το Κίεβο κλείνει τα σχολεία και περιορίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κίεβο επιβάλλει νέα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός που χτυπάει και την Ουκρανία.

Έτσι το Κίεβο κλείνει τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία ενώ διατηρεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για τους εργαζομένους των απαραίτητων υπηρεσιών.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα διαρκέσουν “τουλάχιστον” μέχρι τις 16 Απριλίου, προκάλεσαν τεράστια μποτιλιαρίσματα το πρωί, με πολλούς κατοίκους να αναγκάζονται να πάρουν ταξί –το κόμιστρο των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί — για να πάνε στη δουλειά τους.

Επιχειρηματίες που εργάζονται σε τομείς που χαρακτηρίζονται απαραίτητοι (καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, μεταφορές) κατηγόρησαν τον Δήμο ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χορηγήσουν άδειες κυκλοφορίες στους υπαλλήλους τους που θα τους επέτρεπαν να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία κυκλοφορούσαν ουσιαστικά άδεια.

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και τα δημοτικά πέρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων που λειτουργούν ήδη με τον τρόπο αυτόν από τα τέλη Μαρτίου.

Το Κίεβο, μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σήμερα περισσότερες από 400 νέες θετικές διαγνώσεις κορονοϊού και 32 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Συνολικά, περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας.

“Ελπίζω πως οι κάτοικοι του Κιέβου θα κατανοήσουν επιτέλους πως δεν μπορούμε να αγνοούμε τους κανόνες και να κάνουμε σαν να μην υπάρχει ο ιός”, είχε δηλώσει ο Κλίτσκο την Τετάρτη ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς. “Προσπαθούμε να σας σώσουμε! Καταλάβετέ το σας παρακαλώ!”.’

Η Ουκρανία κατέγραψε σήμερα 10.179 νέες θετικές διαγνώσεις κορονοϊού και 254 θανάτους σε όλη την επικράτειά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ θανάτων (421) και ημερήσιων θετικών διαγνώσεων (20.341) προχθές, Σάββατο, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, προχωράει πολύ αργά. Μέχρι σήμερα, λιγότεροι από 300.000 Ουκρανοί έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5