Κόσμος

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι στέλνει μήνυμα στη Γουόλ Στριτ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ουκρανία

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για έβδομο μήνα χωρίς να διαφαίνεται προοπτική για τον τερματισμό του στο εγγύς μέλλον, ο πρόεδρος Ζελένσκι απευθύνθηκε στη Γουόλ Στριτ φιλοδοξώντας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στην πατρίδα του.

«Ανοικοδομούμε την οικονομία μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. «Προσφέρουμε σε εσάς και τις επιχειρήσεις σας μια ευκαιρία συνεργασίας προς όφελος όλων μας», συμπλήρωσε.

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ουκρανίας υπολογίστηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους σε 15,1% σε ετήσια βάση, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο έφθασε το 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας.

Η παρέμβαση του προέδρου Ζελένσκι, λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Advantage Ukraine» μέσω της οποίας το Κίεβο φιλοδοξεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

«Η Ουκρανία είναι η ιστορία μιας μελλοντικής νίκης», τόνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι, «μια ευκαιρία για εσάς να επενδύσετε σήμερα σε έργα πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μοιραστείτε αυτήν τη νίκη μαζί μας».

Στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ είχε υπολογίσει το κόστος της ανοικοδόμησης της χώρας του σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2021 οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ουκρανία ανέρχονταν σε 532 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr