Κόσμος

Ουκρανία: Οκτώ τραυματίες από επίθεση ρωσικού drone στη Νικόπολη – «Χτυπήσαμε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ροστόφ»

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις ακόμα και μετά την μαζική πυραυλική επίθεση ανήμερα των Χριστουγέννων

Η Ρωσία συνέχισε και σήμερα (26.12.2024) τις επιθέσεις στην Ουκρανία, με το Κίεβο να προχωράει σε αντίποινα και να πραγματοποιεί επιδρομή εναντίον ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια του Ροστόφ.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία κατέρριψαν τα 20 από τα 31 drones που εκτόξευσε συνολικά η Ρωσία, με αποτέλεσμα μερικά να πλήξουν αστικά κέντρα, όπως στην περίπτωση της Νικόπολης, όπου ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων.

Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πολλούς πάγκους στην αγορά, διευκρίνισε ο κυβερνήτης του Ντνιπροπετρόφσκ, Σέρχιι Λίσακ σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram. Το πλήγμα αυτό σημειώνεται μετά τη ρωσική επίθεση χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας στην οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην περιφέρεια αυτή.

 

Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα (26.12.2024) ότι η πολεμική αεροπορία διεξήγαγε επιδρομή σε στρατιωτική βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια Ροστόφ της Ρωσίας τις τελευταίες μέρες.

Η εγκατάσταση αυτή στην πόλη Καμένσκ-Σαχτίνσκι χρησιμοποιείται για την παραγωγή στερεού καυσίμου για τους βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιεί η Ρωσία στις επιθέσεις της στην Ουκρανία, πρόσθεσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους, στην οποία δεν διευκρίνισαν πότε έγινε η επίθεση αυτή, ούτε αν προκλήθηκαν ζημιές.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό του Χιχάντ στην ανατολική Ουκρανία. Το Reuters δεν είναι σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες από το πεδίο των μαχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμενεΐ: «Η μάχη ξεκινά» – Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, το Ιράν εκτοξεύει υπερηχητικό πύραυλο και ο Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί της εμπλοκής
Εκκωφαντική σιωπή από τον Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες Τραμπ με Νετανιάχου - «Χτυπήσαμε εγκαταστάσεις παραγωγής μηχανών φυγοκέντρησης και όπλων στο Ιράν» υποστηρίζει το Ισραήλ
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει πυραύλους που εκτοξεύονται από το Ιράν
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ