Κόσμος

Ουκρανία: Συνάντηση του σχήματος Ράμσταϊν για προσεχείς παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί νέα συνάντηση του λεγόμενου σχήματος του Ράμσταϊν – από το όνομα αμερικανικής αεροπορικής βάσης στη Γερμανία – για να συζητηθούν οι προσεχείς παραδόσεις όπλων από κράτη της Δύσης στον στρατό του Κιέβου.

Η συνάντηση για τις παραδόσεις όπλων αναμένεται να γίνει άμεσα, πιθανόν σήμερα (16.03.2023), ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ χθες (15.03.2023) μέσω Facebook, έπειτα από συνομιλίες που είχε με την ολλανδή ομόλογό του Κάισα Όλογκρεν.

Στη συνάντηση αυτή, στο λιμάνι της Οδησσού (νότια), η κυρία Όλογκρεν αναφέρθηκε στην προοπτική να παραδοθούν δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Alkmaar στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό το 2025. Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να αρχίσουν να εκπαιδεύσουν τα πληρώματά τους από το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με την ίδια.

Παρόμοια αναγγελία έκανε το Βέλγιο, ενώ η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει κάποια σκάφη. Ο κ. Ρέζνικοφ έκανε λόγο για τον σχηματισμό «συμμαχίας» για την παράδοση πλοίων.

Πέρα από τα ναρκαλιευτικά, η Ολλανδία θα δώσει στην Ουκρανία ραντάρ για UAVs και αμφίβιο σύστημα κατασκευής κινητών γεφυρών M3, ανέφερε απο την πλευρά της η κυρία Όλογκρεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ