Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουρά του Ερντογάν ο Τσαβούσογλου: «Αν οι Έλληνες έχουν παραπάνω στρατό στο Καστελόριζο θα χάσουν»

Τσαβούσογλου

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς τις καθημερινές επιθέσεις από την τουρκική ηγεσία εναντίον της Ελλάδας. 

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήριζε ανίκανη την Ελλάδα, ο υπουργός του των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε επίσης εμπρηστικές δηλώσεις. «Η Ελλάδα», είπε ακόμη, «προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση».

Click4More «Παραμύθια της Χαλιμάς» από τη Yeni Safak: Η Τουρκία απέκτησε δικαίωμα επέμβασης στα ελληνικά νησιά

«Η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους αναφορικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, εφόσον είναι ανοικτή και η Αθήνα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο Καστελόριζο είπε: «Αν η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου υπερβαίνει την υπάρχουσα συμφωνία, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει».

Ξέχασε πάντως να πει ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την Συμφωνία του Παρισίου οπότε δεν δικαιούται δια να ομιλεί. 

Πιο αναλυτικά ο Τσαβούσογλου είπε: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις