Κόσμος

Ουγγαρία: Την απαγόρευση εγκατάστασης προσφύγων με συνταγματική μεταρρύθμιση ζητά το ακροδεξιό κόμμα

Το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ της Ουγγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει ξανά στο κοινοβούλιο μια πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα απαγορεύει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Ο επικεφαλής του Γιόμπικ Γκάμπορ Βόνα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοπεύει να υποβάλει ξανά προς έγκριση στο κοινοβούλιο αυτολεξεί την πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση που είχε κάνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα δεν εξασφάλισε την ψήφο των δύο τρίτων των βουλευτών που απαιτούνταν κυρίως εξαιτίας της αντίθεσης του Γιόμπικ.

Ο Βόνα σημείωσε ότι η νομοθετική πρόταση του Γιόμπικ θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον στοιχείο, την κατάργηση ενός σχεδίου βάσει τους οποίου αλλοδαποί θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια παραμονής στη χώρα με την καταβολή χρηματικού ποσού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη Γάζα σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ - Συναντήθηκε χθες με Μπενιαμίν Νετανιάχου
Θα επιθεωρήσει κέντρα διανομής βοήθειας και θα συναντήσει κατοίκους στη Γάζα που απειλείται από γενικευμένο λιμό - Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη
Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ
Φρίκη στην Ιταλία: Σκότωσαν, διαμέλισαν και έθαψαν στον ασβέστη 35χρονο – Χειροπέδες στη μητέρα και τη σύντροφό του
Φέρονται να έκρυψαν ό,τι είχε απομείνει από τον άτυχο άνδρα, πρώτα στο εσωτερικό του σπιτιού και στην συνέχεια να πέταξαν το κατατεμαχισμένο πτώμα στα σκουπίδια
Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος στην Ιταλία