Κόσμος

Πακιστάν: Πυροβόλησαν πιστούς έξω από τέμενος – 9 νεκροί

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους των πιστών κατά την έξοδο από σουνιτικό τέμενος της πόλης Κουέτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το τέμενος Φαρούκια της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, όπου χθες 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας.

Η επαρχία του Μπαλουτσιστάν είναι θέατρο τοπικής εξέγερσης, επιθέσεων των ταλιμπάν του Πακιστάν και βιαιοτήτων κατά της σιιτικής μειονότητας του πληθυσμού.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση σημειώθηκε στο τέμενος όπου είχε μεταβεί για την προσευχή πρώην υπουργός της τοπικής κυβέρνησης, ο Αλι Μαντάντ Ζατάκ.

Τέσσερα άτομα άνοιξαν πυρ κατά την έξοδο των πιστών μετά την προσευχή του Άιντ αλ-Φιτρ, σκοτώνοντας εννέα και τραυματίζοντας δέκα ανθρώπους. Οι σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού, ο οποίος είναι σώος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Διαβάστε

Πέντε νεκροί από έκρηξη βόμβας σε κηδεία αστυνομικού

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν για τον θάνατο 5 στρατιωτών

Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν για την επιδρομή στο Κασμίρ

Νεα ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ – 5 νεκροί ινδοί στρατιώτες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ