Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Πρωτοσέλιδος θρήνος από τη Liberation

Τσακίζει, γονατίζει, συγκλονίζει. Το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στη μαύρη μέρα που ζουν το Παρίσι και η Γαλλία. Ένας θρήνος για την Παναγιά των Παρισίων. Ένας θρήνος για τη Notre D(r)ame.

Notre Dame στα γαλλικά. Παναγία των Παρισίων, στα ελληνικά. Κάτι περισσότερο, κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένας καθεδρικός ναός. Η Παναγία που εδώ και ώρες έχει παραδοθεί στις φλόγες και κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να σωθεί, εκείνη που στάθηκε όρθια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν θα μπορούσε να μην είναι στο πρωτοσέλιδο της Liberation.

Μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει σε πρωτοπόρα και συνήθως «γροθιά στο στομάχι» πρωτοσέλιδα. Κι όμως, αυτό το (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ) πρωτοσέλιδο, δεν θα ήθελε να το έχει ποτέ. Το πρωτοσέλιδο της ημέρας που κάηκε η Παναγία των Παρισίων. Το πρωτοσέλιδο του δράματος.

Η Παναγιά παραδομένη στις φλόγες, το καμπαναριό της να καταρρέει και κάτω από το λογότυπο της Liberation δυο λέξεις. Notre Drame. “Το δράμα μας”. Το δράμα μιας πόλης, ενός ολόκληρου λαού. Το δράμα όλου του κόσμου.

panagia liberation

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν