Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Πρωτοσέλιδος θρήνος από τη Liberation

Τσακίζει, γονατίζει, συγκλονίζει. Το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στη μαύρη μέρα που ζουν το Παρίσι και η Γαλλία. Ένας θρήνος για την Παναγιά των Παρισίων. Ένας θρήνος για τη Notre D(r)ame.

Notre Dame στα γαλλικά. Παναγία των Παρισίων, στα ελληνικά. Κάτι περισσότερο, κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένας καθεδρικός ναός. Η Παναγία που εδώ και ώρες έχει παραδοθεί στις φλόγες και κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να σωθεί, εκείνη που στάθηκε όρθια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν θα μπορούσε να μην είναι στο πρωτοσέλιδο της Liberation.

Μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει σε πρωτοπόρα και συνήθως «γροθιά στο στομάχι» πρωτοσέλιδα. Κι όμως, αυτό το (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ) πρωτοσέλιδο, δεν θα ήθελε να το έχει ποτέ. Το πρωτοσέλιδο της ημέρας που κάηκε η Παναγία των Παρισίων. Το πρωτοσέλιδο του δράματος.

Η Παναγιά παραδομένη στις φλόγες, το καμπαναριό της να καταρρέει και κάτω από το λογότυπο της Liberation δυο λέξεις. Notre Drame. “Το δράμα μας”. Το δράμα μιας πόλης, ενός ολόκληρου λαού. Το δράμα όλου του κόσμου.

panagia liberation

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια σε 11 άτομα για την φονική φωτιά στο ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στην Τουρκία
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς στο Grand Kartal δεν λειτούργησε τη νύχτα της τραγωδίας και ορισμένες από τις εγκαταστάσεις αερίου δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας
Τουρκία
Το μέλλον του πρίγκιπα Άντριου μετά το «ξήλωμα»: Μόνο οι κόρες του Βεατρίκη και Ευγενία του απέμειναν - Καμπανάκι σε Χάρι και Μέγκαν
Χωρίς τίτλους και παλάτι, ο πρίγκιπας Άντριου αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη βασιλική ταπείνωση των τελευταίων δεκαετιών - Θα είναι οι επόμενοι Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ;
Ο πρίγκιπας Άντριου 9