Κόσμος

Πανάκριβες πόλεις Λονδίνο και Παρίσι

Το Λονδίνο και το Παρίσι παρέμειναν το 2012 οι πιο ακριβές πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις πιο υψηλές τιμές ακινήτων, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Deloitte που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα και υπογραμμίζει επίσης τις αυξανόμενες διακυμάνσεις των αγορών ακινήτων μέσα σε κάθε χώρα.

«Το κέντρο του Λονδίνου παρέμεινε η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη, με μέσο κόστος 10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο» για τα νεόδμητα κτίρια κατοικιών, ακολουθούμενο από το Παρίσι, όπου το μέσο κόστος «ανέρχεται σε 8.300 ευρώ ανά τ.μ.», σύμφωνα με την έρευνα για την αγορά κατοικίας σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου μειώνεται στα 6.000 ευρώ ανά τ.μ. στο ευρύτερο Λονδίνο και στα 5.500 ευρώ στο Παρίσι, εκτός του κέντρου του.

Τις δύο πόλεις ακολουθεί το Μόναχο, η πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας με περίπου 5.000 ευρω το τετραγωνικό μέτρο, και έπονται η Μόσχα, το Μιλάνο, η Ρώμη, η Λιόν και η Μασσαλία, περί 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte.

Εν σχέσει με το επίπεδο ζωής, είναι εντούτοις στη Ρωσία που η απόκτηση ακίνητης περιουσίας είναι λιγότερο εύκολη, αφού κατά μέσον όρο χρειάζονται οι μισθοί δέκα ετών για να αποκτήσει κάποιος μια νεόδμητη κατοικία 70 τ.μ.. Η Γαλλία έρχεται στην δεύτερη θέση (9,4 χρόνια), έπονται η Βρετανία και η Ιταλία. Η χώρα όπου τα ακίνητα είναι τα πιο προσιτά είναι η Δανία, όπου κατά μέσον όρο χρειάζονται οι μισθοί δύο ετών για την αγορά ενός συγκρίσιμης επιφάνειας ακινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακριβές μου… διακοπές – Βαθιά το χέρι στην τσέπη για όσους πάνε διακοπές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποθέωσε τον εαυτό του για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ: «Ο Θεός είναι περήφανος για το έργο μου»
Κατήγγειλε τα ΜΜΕ για το ότι δεν προωθούν τα επιτεύγματά του στην οικονομία και δήλωσε ξανά πως η προσάρτηση της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ αφορά την παγκόσμια ασφάλεια
Ντόναλντ Τραμπ
8
Τεχνικό πρόβλημα στο Air Force One που μετέφερε τον Τραμπ στο Νταβός – Επέστρεψε στη βάση Άντριους και αναχώρησε με νέο αεροσκάφος
Δημοσιογράφος που επέβαινε στο Air Force One ανέφερε ότι, αμέσως μετά την απογείωση, τα φώτα στο αεροσκάφος έσβησαν για λίγα δευτερόλεπτα
Ο Τραμπ στο Air Force One
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι 6