Κόσμος

Πάνω από 50 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ: «Έχουν υποστεί βία και κακομεταχείριση»

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την λειτουργία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο έδαφός της

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει δεχθεί αρκετά σκληρή κριτική από το Ισραήλ, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές αρχές να υποστηρίζουν ότι εργαζόμενοί της συνδέονται με την Χαμάς.

Στον άτυπο «πόλεμο» που έχει κηρύξει το Ισραήλ κατά του UNRWA, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοί της έχουν συλληφθεί και έχουν υποβληθεί σε «απάνθρωπη» μεταχείριση από τις ισραηλινές αρχές από το 2023, υποστήριξε σήμερα (29.04.2205) ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Φιλίπ Λαζαρίνι.

Η UNRWA διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή κανένας υπάλληλός της δεν κρατείται από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει νόμο που απαγορεύει στην υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ να δραστηριοποιείται στο ισραηλινό έδαφος, αφού κατηγόρησε κάποιους εργαζόμενούς της ότι συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Από την αρχή του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023 περισσότερα από 50 μέλη του προσωπικού της UNRWA, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, έχουν συλληφθεί και υποστεί κακομεταχείριση. Τους έχουν συμπεριφερθεί με τον πιο σοκαριστικό και απάνθρωπο τρόπο που υπάρχει», τόνισε ο Λαζαρινί στο Χ.

«Δήλωσαν ότι τους χτύπησαν και τους χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τους στέρησαν τον ύπνο, υπέστησαν ταπεινώσεις, δέχθηκαν απειλές για άσκηση βίας εις βάρος τους και εις βάρος των οικογενειών τους, ενώ τους επιτέθηκαν με σκυλιά. Πολλοί αναγκάστηκαν να κάνουν ψευδείς ομολογίες», συνέχισε.

«Είναι απλώς φρικτό και σκανδαλώδες», υπογράμμισε ο Λαζαρινί. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια
Ο Αλβανός πολιτικός – μοντέλο Ίλι Πατσούκου που αποτελεί το «όνειρο κάθε γυναίκας» και έχει «ταράξει» τα social media
Ο Ίλι Πατσούκου συνεχίζει να διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική και δεν έχει ακολουθήσει ακόμα την καριέρα του μόντελινγκ όπως του προτείνουν πολλοί χρήστες
Ο Ίλι Πατσούκου
ΕΕ: Αναποτελεσματικό το σύστημα της Meta για την προστασία ανηλίκων στα social media
Η Meta φαίνεται ότι έχει αγνοήσει ευρέως γνωστές επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι πιο νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στις εν δυνάμει βλάβες που προκαλούνται από υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram
Μαθητές με κινητά τηλέφωνα
Πιτ Χέγκσεθ: Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν και να αντιμετωπίσει τα «καρφιά» των Δημοκρατικών
Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για την έλλειψη ενημέρωσης και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου
χεγκσεθ
Μέσα στο χλιδάτο δείπνο Τραμπ στον Κάρολο στον Λευκό Οίκο: Χρυσά σερβίτσια, γκουρμέ μενού, η εκθαμβωτική Μελάνια αλά Τζάκι Κένεντι και το δώρο-έκπληξη
Όλα όσα έγιναν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ στο βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας στο Λευκό Οίκο - Φωτογραφίες και βίντεο
Το ζεύγος Τραμπ με τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα