Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Κορονοϊός και «ξεχασμένοι πόλεμοι» στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Έκκληση για διάλογο απέναντι στην τάση της εσωστρέφειας απηύθυνε στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους ξεχασμένους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη.

Ουκρανία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Βιρμανία, Αιθιοπία, Σουδάν, Σάχελ… Όπως συνηθίζει, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του στους πολέμους του πλανήτη και στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης κατά τα δεύτερα συνεχή Χριστούγεννα που ο κόσμος γιορτάζει σε συνθήκες πανδημίας.

«Σε αυτούς τους καιρούς της πανδημίας», «η ικανότητά μας να διατηρήσουμε κοινωνικές σχέσεις δοκιμάζεται σκληρά, ενισχύεται η τάση της εσωστρέφειας… και σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί υπό βροχήν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Βλέπουμε ακόμη πολλές συρράξεις, κρίσεις και αντιπαραθέσεις που μοιάζει να μην τελειώνουν ποτέ, και ούτε που τις προσέχουμε πια, «τόσο» είμαστε συνηθισμένοι, με κίνδυνο να μην ακούσουμε την κραυγή της οδύνης και της απελπισίας των αδελφών μας», είπε.

Ο πάπας επέμεινε κυρίως στις «τεράστιες και ξεχασμένες τραγωδίες» που εκτυλίσσονται στην Συρία και την Υεμένη, βορά πολέμων με «πολλά θύματα και ανυπολόγιστο αριθμό προσφύγων».

«Ακούμε την φωνή των παιδιών που υψώνεται από την Υεμένη, όπου μία τρομακτική τραγωδία, ξεχασμένη απ’ όλον τον κόσμο, εξελίσσεται εδώ και χρόνια, προκαλώντας θανάτους κάθε μέρα».

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης έκκληση «να μην αφεθούν να εξαπλωθούν οι μεταστάσεις μίας σύγκρουσης σε αποσύνθεση» στην Ουκρανία, όπου η ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα δημιουργούν φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12