Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Παραγωγικές” συνομιλίες στη Δυτική Όχθη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ενθαρρυντικές » χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τις «παραγωγικές» συνομιλίες που είχε στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ….

 

στα πλαίσια της έντονης διπλωματικής προσπάθειας που αναπτύσσεται για την αναθέρμανση των ειρηνευτικών συνομιλιών.
 
Καθώς τα δείγματα αφήνουν να διαγραφούν στον ορίζοντα ελπίδες για έναρξη εμμέσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση χθες με τον ισραηλινό υπουργό Αμύνης Εχούντ Μπαράκ και τον σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια Τζέιμς Τζόουνς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρόμπερτ Γκιμπς.
 
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον αισθάνεται «ενθαρρυμένη από την παραγωγική φύση» των συνομιλιών που είχε ο Μίτσελ με παλαιστινίους και ισραηλινούς αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα.
 
«Οι συναντήσεις ήσαν παραγωγικές για να βοηθήσουν στην πρόοδο της διαδικασίας, όπως έχουμε τονίσει και σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, και για να επιστρέψουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ομπάμα «επανέλαβε την αμέριστη δέσμευση της Ουάσιγκτον για την ασφάλεια του Ισραήλ», ενώ εξέφρασε την ευχή να επιτευχθεί μία «συνολική λύση», που θα περιλαμβάνει «μία λύση με δύο κράτη, στην οποία το εβραϊκό κράτος θα συμβιώνει πλάι-πλάι εν ειρήνη και με ασφάλεια με ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος» πρόσθεσε ο Γκιμπς.
 
Επίσης ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, αφ’ ενός για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση μετά την πρόσφατη επέμβασή του, αλλά και για να του εγγυηθεί ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μία ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε ο Γκιμπς.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε