Κόσμος

Παραμένει υπουργός Εσωτερικών ο Ζεεχόφερ – Αποχωρεί μόνο από την προεδρία της CSU!

Ο Χορστ Ζεεχόφερ ξεκαθάρισε σήμερα πως αποχωρεί από την ηγεσια της CSU, όχι όμως και από υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης.

Ο κ.Ζεεχόφερ τόνισε πως “η θέση του υπουργού Εσωτερικών δεν επηρεάζεται με κανέναν τρόπο από αυτή την απόφαση. Είμαι υπουργός Εσωτερικών και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου», κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Αστυνομία της Σαξονίας.

Επίσης διευκρίνησε πως ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής του διαδόχους του στην

Ο κ. Ζεεχόφερ διευκρίνισε ακόμη ότι ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του στην Χριστανοκοινωνική Ένωση, θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.

Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για το θέμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος ο κ. Ζεεχόφερ πρότεινε τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Τόμας Χάλντενβανγκ για τη θέση του προέδρου που κατέχει ο Γκέοργκ Μάασεν.

«Είναι για μένα πολύ σημαντικό αυτή η απόφαση να ληφθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνητικών εταίρων», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Μάασεν, όταν αποκαλύφθηκε ότι σε ομιλία του είχε ασκήσει κριτική στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ενώ είχε διαψεύσει για μια ακόμη φορά την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είχε μιλήσει για «πογκρόμ» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην Σαξονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: «Καμία συμφωνία και καμία συνέπεια για τον Πούτιν» – Όσα κατάφερε να κερδίσει από τη συνάντηση του με τον Τραμπ
Ο Ρώσος κατάφερε να μπει ξανά ανάμεσα στους νομιμοποιημένους ηγέτες και να κερδίσει τα πολυτιμότερα «δώρα»: χρόνο και αναστολή των συζητήσεων για νέες κυρώσεις
Βλαντιμίρ Πούτιν 14
Ζελένσκι: Προοπτική διαλόγου για το εδαφικό, μόνο αν η Ουκρανία είναι στο τραπέζι – Πιέζει για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ
Ο Ουκρανός ξεκαθάρισε πως η θέση της Ουκρανίας είναι να επιτευχθεί μία πραγματική και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία και όχι μία παύση του πυρός
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ 4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
1
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1