Κόσμος

Πέθανε η Λίντ Τριπ – Το “βαθύ λαρύγγι” στο σεξουαλικό σκάνδαλο Κλίντον και Λεβίνσκι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών από καρκίνο η Λίντα Τριπ. Είναι η γυναίκα που αποκάλυψε το ροζ σκάνδαλο Κλίντον – Λεβίνσκι το 1997 και παραλίγο να προκαλέσει την εκδίωξη του τότε Προέδρου των ΗΠΑ.

Οι παράνομες ηχογραφήσεις των συνομιλιών που είχε η Λίντα Τριπ με την Μόνικα Λεβίνσκι, στις οποίες η πρώην ειδικευόμενη υπάλληλος στο Λευκό Οίκο αποκάλυπτε για τον ερωτικό δεσμό της με τον τότε Πλανητάρχη, οδήγησαν στην παραπομπή και δίκη του Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας.

Ήταν το 1997, όταν η Τριπ μάθαινε από την νεαρή φίλη της, την Μόνικα Λεβίνσκι, για τη σεξουαλική σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον και άρχιζε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες τους.

Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και τον βοήθησαν να σχηματίσει τον κορμό της έρευνάς του εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησής του.

Η Τριπ ήταν αυτή που έκανε, επίσης, την αποκάλυψη για τον περίφημο “λεκέ” στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι.

Ήταν η λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενή του.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η Λίντα Τριπ έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο πρώην δικηγόρος της, Τζόζεφ Μούρτα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θα ανακοινώσει μια πολύ καλή πρόταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία», λέει ο Λουκασένκο
«Για να μην χάσει όλη την Ουκρανία ο Ζελένσκι δεν θα πρέπει μόνο να διαπραγματευτεί αλλά και να συμφωνήσει με τους ευνοϊκούς όρους που έχουν εγκριθεί από τους Αμερικανούς»
Λουκασένκο 1
Ο Νετανιάχου με κωδικό QR στο πέτο κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ: Οδηγεί σε site με πλάνα από τη σφαγή της Χαμάς
Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος μόνο εκτός Ισραήλ, ένας περιορισμός που το γραφείο του πρωθυπουργού έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για διεθνή προώθηση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 1