Κόσμος

Πέθανε η μυθιστοριογράφος Χαν Σουγίν

Η κινεζικής καταγωγής μυθιστοριογράφος Χαν Σουγίν, το αυτοβιογραφικό έργο της οποίας "Multiple splendeur", μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1955, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Χαν Σουγίν, συγγραφέας περίπου 40 βιβλίων για τη σύγχρονη Κίνα, πέθανε στο σπίτι της στη Λοζάνη (Ελβετία), ανέφερε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την οικογένειά της.

Γεννημένη στην κινεζική επαρχία Χενάν στις 12 Σεπτεμβρίου 1917, η Χαν Σουγίν ήταν κόρη ενός κινέζου μηχανικού των σιδηροδρόμων και μιας Βελγίδας.

Σπούδασε ιατρική στην Κίνα προτού συνεχίσει τις σπουδές της στο Βέλγιο στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και έπειτα στο Λονδίνο.

Το βιβλίο της “Multiple splendeur”, βασισμένο στην αισθηματική σχέση της με ένα βρετανό ανταποκριτή πολέμου, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1955 από τον αμερικανό σκηνοθέτη Χένρι Κινγκ με τον αυθεντικό τίτλο του βιβλίου, “Love Is a Many-Splendored Thing” (“Έκσταση και πάθος”, στα ελληνικά).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 16