Site icon NewsIT

Πέθανε ο πιο ρατσιστής δήμαρχος της Γαλλίας

25.10.2010 | 13:21
Πέθανε ο πιο ρατσιστής δήμαρχος της Γαλλίας

Είναι ο 72χρονος Ζορζ Φρες πρώην δήμαρχος του Μονπελιέ και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το οποίο διαγράφηκε εξαιτίας των ρατσιστικών του δηλώσεων.

  Ο Φρες διατέλεσε δήμαρχος του Μονπελιέ από το 1977 ως το 2004, αλλά παρέμεινε πρόεδρος της περιφέρειας Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν.

 Ο Ζορζ Φρες αποπέμφθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2007 όταν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίζουν πολύ μαύροι.

    Το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη Γαλλία αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο του Φρες στο Μονπελιέ, το οποίο μετέτρεψε σε μια πόλη υπόδειγμα οικονομικής άνθησης.

    Η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί τον χαρακτήρισε ως “μεγάλο οραματιστή και μαχητή”, ενώ ο Φρανσούα Ολάντ, πρώην ηγέτης του κόμματος είπε για τον Φρες ότι θεωρούσε πως “η πίστη ακόμα και βουνά μετακινεί”.

    “Ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Όμως σε μια στιγμή όπως αυτή πρέπει να θυμόμαστε τα θετικά που έκανε για την περιοχή και την πόλη του”, τόνισε ο Λοράν Φαμπιύς.

    “Ο θάνατός του είναι ένα λυπηρό γεγονός για όσους τον αγαπούσαν. Πιστεύω ότι ήταν ένας πολιτικός που ενεργούσε με απαίσιο τρόπο και η άποψη μου δεν αλλάζει σήμερα το πρωί”, είπε από την πλευρά του ο οικολόγος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version