Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο εμίρης του Κουβέιτ

Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι αυτής της μικρής χώρας του Κόλπου.

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (…) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο σεΐχης Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.

Πηγή: AFP/Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12