Ταινία της χρονιάς ψηφίστηκε το φιλμ "Οι Εκδικητές" κατά την τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων του MTV, ενώ "Ο Οδηγός Αισιοδοξίας" συγκέντρωσε τρία βραβεία.
Ο Τζένιφερ Λόρενς, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία της στον “Οδηγό” και ο συμπρωταγωνιστής της, Μπράντλεϊ Κούπερ, κέρδισαν το πρώτο βραβείο ανδρικού και γυναικείου ρόλου καθώς και το βραβείο για το καλύτερο φιλί.
Το βραβείο για τον καλύτερο “κακό” σε ταινία —τον οποίο υποδύθηκε ο Τομ Χίντλεστοουν— κέρδισαν “Οι Εκδικητές”.
Τους νικητές κρίνουν με μια ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, ενώ τα βραβεία θεωρείται ότι εκπροσωπούν τις κινηματογραφικές προτιμήσεις των νέων.
Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ρέμπελ Ουίλσον, η οποία, μάλιστα, βραβεύτηκε για τον ρόλο της ως “Χοντρή Έιμι” στην μουσική κωμωδία “Pitch Perfect”, που επίσης βραβεύτηκε ως καλύτερο μιούζικαλ.
Διαβάστε
H τούμπα της Jennifer Lawrence και η άσεμνη χειρονομία μετά το Oscar!
Οσκαρ: Δυο ντίβες “έβαλαν τα γυαλιά” στις νέες σταρ του Χόλυγουντ
Όσκαρ δια χειρός… Ομπάμα! Θρίαμβος για Argo, όλοι οι νικητές