Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: TB2 Bayraktar κατέστρεψε αποβατικό Serna και αντιαεροπορικό Tor στο Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: TB2 Bayraktar κατέστρεψε αποβατικό Serna και αντιαεροπορικό Tor στο Φιδονήσι
Twitter

Νέα πλάνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί από πετυχημένη επίθεση των τουρκικής κατασκευής UAV ΤΒ2 Bayraktar κατά των ρωσικών δυνάμεων στο Φιδονήσι.

Συγκεκριμένα, το Κίεβο δημοσίευσε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου TB2 Bayraktar στη Μαύρη Θάλασσα και ειδικότερα στην περιοχή κοντά στο Φιδονήσι.

Πριν από λίγα 24ωρα, τα ουκρανικά TB2 Bayraktar διέλυσαν ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας (αναφορές κάνουν λόγο για SAM μικρής εμβέλειας τύπου Strela-10), αλλά και δύο περιπολικά σκάφη τύπου Raptor.

Εδώ και μερικές ώρες δημοσιεύθηκαν νέα πλάνα από επιχειρήσεις των Ουκρανών, οι οποίες περιλαμβάνουν επιτυχημένα πλήγματα σε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα τύπου Tor αλλά και σε ένα αποβατικό σκάφος τύπου Serna:

 

 

Οι επιτυχημένες αποστολές των ουκρανικών TB2 Bayraktar στο νότιο θέατρο επιχειρήσεων δείχνουν ότι η Ρωσία δεν έχει εξασφαλίσει πλήρη αεροπορική κυριαρχία, καθώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτός από τον ρόλο που έπαιξαν στην βύθιση του καταδρομικού «Moskva», αναπτύσσονται για διαδοχικές ημέρες στην περιοχή αυτή, γεγονός που εμμέσως αποδεικνύει την ασφάλεια επιχειρήσεων τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις