Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτό το ρακούν έχει γίνει «Μήλον της Έριδος» για Ουκρανούς και Ρώσους

Το ρακούν ζούσε μέχρι πρόσφατα, σε ζωολογικό κήπο, στην Χερσώνα. Πριν από λίγες ημέρες, μία Ρωσίδα δημοσιογράφος έκανε μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι ένας φίλος της στρατιωτικός, έκλεψε το ρακούν κατά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Και εκεί, ξεκίνησε η δημοσιότητα…

Τις επόμενες ημέρες κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας να παγιδεύει το ζώο και να το τοποθετεί σε κλουβί. Ρωσικές πηγές είπαν αρχικά ότι το ρακούν μεταφέρθηκε μαζί με άλλα ζώα σε ζωολογικό κήπο της Κριμαίας.

Όμως το ζώο φαίνεται πως βρέθηκε πολύ κοντά στο μέτωπο. Μάλιστα, παρουσιάζεται σε βίντεο μαζί με Ρώσους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι λένε πως το ρακούν ζει στην σκηνή μαζί τους.

«Κανείς δεν έκλεψε το ρακούν από τη Χερσώνα. Όταν η μονάδα μας υποχωρούσε, το είδαμε πεταμένο στον δρόμο και πεινασμένο. Το ταΐζουμε σταφύλια, ψάρια και καρύδια που του αρέσουν πολύ».

Οι εισβολείς έκαναν το ζώο τη μασκότ τους και έφτιαξαν και κανάλι στο Telegram με το όνομα «Το ρακούν της Χερσώνας» που είναι γεμάτο αναρτήσεις υπέρ του πολέμου.

«Το ρακούν έγινε σύμβολο της  στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν πρόκειται να το δώσουμε πίσω. Θα παραμείνει μαζί μας και η νίκη θα είναι δική μας, παιδιά».

Η μεγαλύτερη ουκρανική οργάνωση για την προστασία των ζώων κατηγορεί τους Ρώσους ότι χρησιμοποιούν το ρακούν ως εργαλείο προπαγάνδας και ζητά κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για τον θάνατο εκατομμυρίων ζώων από την αρχή της εισβολής.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα