Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 200 άμαχοι εγκλωβισμένοι στο Azovstal

Το δράμα εκατοντάδων αμάχων στο Azovstal, στο εργοστάσιο όπου έχουν βρει καταφύγιο, συνεχίζεται. Οι δυνάμεις της Ρωσίας σφυροκοπούν τις εγκαταστάσεις στη Μαριούπολη, τον έλεγχοι της οποίας έχουν οι Ρώσοι.

Πριν από μερικά 24ωρα επιτράπηκε σε αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες να παιδιά, να εγκαταλείψουν τις τεράστιες εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal αλλά στα καταφύγια υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είναι οι μόνοι άμαχοι στη Μαριούπολη, στην πόλη παραμένουν συνολικά 100.000 πολίτες.

Τον νεότερο απολογισμό για τους άμαχους στη Μαριούπολη έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Η Μαριούπολη, πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νότια Ουκρανία, τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων εδώ και κάποιες μέρες.

Παράλληλα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα (03.05.2022) από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Βουλεντάρ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Κάποιες άλλες περιοχές του Ντονέτσκ βομβαρδίζονται συνέχεια και οι περιφερειακές αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν αμάχους από γραμμές του μετώπου, πρόσθεσε το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδια επίθεσης στο Ιράν – «Μένει να δώσει τη διαταγή» αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη διαταγή, καθώς περιμένει να δει αν η τακτική που ακολουθεί θα υποχρεώσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Ντόναλντ Τραμπ
14
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2