Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πεντάγωνο: Ο Πούτιν μπορεί να απειλήσει ξανά με πυρηνικά τη Δύση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να εκτοξεύσει ξανά απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Δύσης, εάν συνεχιστεί η ισχυρή αντίσταση των δυνάμεων της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανέφερε ο υποστράτηγος, Σκοτ Μπεριέρ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο Σκοτ Μπεριέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μπορεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τα πυρηνικά όπλα κατά της Δύσης, εφόσον συνεχιστεί η εισβολή στην Ουκρανία.

«Η παρατεταμένη κατοχή τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας απειλεί να εξοντώσει το δυναμικό του ρωσικού στρατού και να μειώσει τις προμήθειες για τα εκσυγχρονισμένα όπλα του, ενώ οι αλλεπάλληλες οικονομικές κυρώσεις πιθανότατα θα ρίξουν τη Ρωσία στη δίνη μιας παρατεταμένης οικονομικής ύφεση και διπλωματική απομόνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υποστράτηγος.

«Ο συνδυασμός της ισχυρής αντίστασης της Ουκρανίας και των οικονομικών κυρώσεων θα απειλήσει την “ικανότητα της Ρωσίας να παράγει σύγχρονα πυρομαχικά ακριβείας”, πρόσθεσε ο Μπέριερ στην κατάθεσή του.

«Καθώς αυτός ο πόλεμος και οι συνέπειές του αποδυναμώνουν αργά τη ρωσική συμβατική ισχύ», συμπλήρωσε ο Μπέριερ, «η Ρωσία πιθανότατα θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην πυρηνική της αποτρεπτική δύναμη για να απειλήσει τη Δύση και να προβάλλει τη δύναμή της σε όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δώσει διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, λόγω της υπόσχεσης από τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να «θέσουν τη Ρωσία» και τη Λευκορωσία «υπεύθυνες» για τη «βίαιη και εντελώς απρόκλητη και αδικαιολόγητη» «εισβολή» στην Ουκρανία, όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B» 1
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 8
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 10