Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιες περιοχές έχουν καταλάβει οι Ρώσοι και ποιες άλλες πολιορκούν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία με το σφυροκόπημα να είναι συνεχές.

Οι Ρώσοι έχουν αποκλείσει κάθε διέξοδο της Ουκρανίας προς την Αζοφική Θάλασσα και το μόνο κομμάτι που δεν έχουν καταλάβει στο Νότο είναι η περιοχή της Οδησσού.

Από την άλλη ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από βορειοδυτικά αλλά και βορειοανατολικά το Κίεβο θέλοντας να καταλάβει όσο γίνεται πιο γρήγορα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στα χέρια των Ρώσων βρίσκονται Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Μαριούπολη, Χερσώνα και ένα μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Επίθεση δέχεται και η περιοχή Μικολάιβ, λιμάνι στρατηγικής σημασίας που θέλουν να καταλάβουν οι Ρώσοι καθώς τους οδηγεί κατευθείαν στην Οδησσό. 

ukraine maps

ukraine maps

Σύμφωνα με τον Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου, η πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς», ενώ συνεχίζεται ανελέητα το σφυροκόπημα της Μαριούπολης.

ukraine maps

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό την επιρροή των ρωσικών στρατευμάτων- ελέγχουν αυτόν τον οικισμό», τόνισε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το CNN.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
8
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS