Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσπάθειες για να σωθούν οι τρεις ξένοι μαχητές που καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας Ουκρανός βουλευτής που είναι μέλος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας.

Οι τρεις αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας για την Ουκρανία. 

Μετά την αιχμαλωσία τους, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν για “μισθοφορικές ενέργειες” την Πέμπτη, από ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, οι ηγέτες της οποίας, υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

“Τόσο το υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν,” δήλωσε ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας.

Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ ανέφερε είχε στο Κίεβο, μία παραγωγική συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Ουάλας.

“Είχαμε σήμερα, μία παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση. Ευχαριστώ για την απόλυτη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία. Ποτέ δεν θα παραδοθούμε!” Έγραψε ο Ουκρανός υπουργός στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα