Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τζο Μπάιντεν: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υιοθέτησε για πρώτη φορά τον όρο «εγκληματίας πολέμου» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ απέφευγαν μέχρι σήμερα να αποκαλέσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ως «εγκληματία πολέμου», λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία εδώ και 21 ημέρες, μετά τη ρωσική εισβολή.

https://twitter.com/JonLemire/status/1504169641366761473

Στο παρελθόν, ο Λευκός Οίκος είχε αποφύγει τη χρήση της φράσης «εγκληματίας πολέμου», επικαλούμενος μια συνεχιζόμενη έρευνα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λευκός Οίκος για email που «καίει» τον Τραμπ για την υπόθεση Επστάιν: «Ψευδής αφήγηση των Δημοκρατικών για να δυσφημήσουν τον Πρόεδρο»
«Αυτές οι ιστορίες δεν είναι παρά κακόπιστες προσπάθειες να αποσπάσουν την προσοχή από τα ιστορικά επιτεύγματα του Προέδρου Τραμπ», σχολιάζει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Σεισμός στην Κύπρο: Η στιγμή που ο υπουργός Άμυνας «τραντάχτηκε» από τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ – «Κουνάει ακόμη»
Εντύπωση προκαλεί η στιγμή που «χτυπάει» ο σεισμός, την ώρα που μιλάει on air του Cyprus Times ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, στον Μανώλη Καλαντζή, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την δόνηση
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας