Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βανδάλισαν κατάστημα της Chanel με αυτοκόλλητα του Χίτλερ

08.04.2022 | 18:26
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βανδάλισαν κατάστημα της Chanel με αυτοκόλλητα του Χίτλερ

Υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν βανδάλισαν ένα κατάστημα του οίκου Chanel, τοποθετώντας αυτοκόλλητα που παρομοιάζουν το σήμα της εταιρείας με τον Χίτλερ, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το μποϊκοτάζ της στη Ρωσία.

Η Chanel έκλεισε τα καταστήματά της στη Ρωσία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και ζητά από τους Ρώσους που ψωνίζουν στο εξωτερικό να μην «φορούν ή εκθέτουν» προϊόντα Chanel στη χώρα τους.

Για αυτό και μερικοί νεαροί υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν κόλλησαν τα αυτοκόλλητα στα τζάμια και τους τοίχους του καταστήματος, παρομοιάζοντας τον οίκο με τους Ναζί και τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς «η ιδρύτρια του οίκου μόδας, η Coco Chanel, ήταν κατάσκοπος των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει το περιοδικό Moskvich Mag.

Από τη μεριά του, ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, επισήμανε την «ειρωνεία» του βανδαλισμού, γράφοντας στο Telegram πως «οι ανώνυμοι δράστες αποφάσισαν να υπενθυμίσουν στη Chanel τη συνεργασία του ιδρυτή του οίκου μόδας με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως, διατηρούν την τακτική σιωπής που ακολουθούν εδώ και καιρό, για το γεγονός ότι στον μοντέρνο κόσμο, αυτοί είναι οι φασίστες».

Οι αντιδράσεις στη Ρωσία κατά της Chanel

Από τη στιγμή που ο οίκος Chanel ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρωσία, πολλές γυναίκες εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι η εταιρεία είναι «ρωσοφοβική». Η 28χρονη, Marina Ermoshkina, ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια στη Ρωσία είναι ενάντια στο να υπογράψει ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα προϊόντα Chanel στη χώρα της.

«Ούτε ένα αντικείμενο ή μάρκα δεν αξίζει την αγάπη μου για την πατρίδα μου και τον αυτοσεβασμό μου», είπε, κόβοντας την τσάντα αξεσουάρ της με βιομηχανικό ψαλίδι. «Είμαι κατά της ρωσοφοβίας και είμαι ενάντια στις επωνυμίες που υποστηρίζουν τη ρωσοφοβία», πρόσθεσε.

Πράγματι, πολλές γυναίκες στο Ντουμπάι κατήγγειλαν τη Chanel ότι τους βάζει όρους για να αγοράσουν τα προϊόντα της, ότι δεν θα τα φοράνε ή παρουσιάζουν εντός των ρωσικών συνόρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version