Κόσμος

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις εικόνες ντροπής στο Λοιμωδών – “Εσείς διαλύσατε την δημόσια Υγεία”

Νέο "μέτωπο" άνοιξε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτή τη φορά με αφορμή την μεταφορά ατόμων με αυτισμό από το Ίδρυμα Σκαραμαγκά σε δομές με άθλιες συνθήκες. Με ανακοίνωσή του το κυβερνητικό κόμμα επιτίθεται στην ΟΝΝΕΔ και στα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πολιτική χυδαιότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «Η ΟΝΝΕΔ επιμένει στη διασπορά ψευδών και fake news, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των πρώην φιλοξενούμενων από το Ίδρυμα Σκαραμαγκά, παρά την λεπτομερή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δεν μας κάνει εντύπωση, αφού η ψευδολογία και οι τακτικές μονταζιέρας είναι συνώνυμο της Ν.Δ. και της νεολαίας της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει «χρειάζεται βέβαια, περισσό θράσος να κατηγορεί η Νεολαία της Ν.Δ., το κόμμα που συστηματικά απαξίωσε και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, για χάρη ιδιωτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, την παρούσα κυβέρνηση, για αναλγησία».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει «όσο για τις ύβρεις και την πολιτική χυδαιότητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιεί η ΟΝΝΕΔ, στην ανακοίνωσή της, είναι ενδεικτική του επιπέδου επιχειρηματολογίας, του πολιτικού και του γενικότερου πολιτισμού της. Καλούμε τη Ν.Δ. να πάρει θέση για αυτές τις χυδαιότητες».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ «άτομα με αυτισμό εκδιώχθηκαν για να αξιοποιήσει το κτίριο το ΤΑΙΠΕΔ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

“Στις αρχές της οικονομικής κρίσης, το 2009, η φοιτητική εστία που είχε χτιστεί στον Σκαραμαγκά μετατράπηκε σε θεραπευτήριο για άτομα με αυτισμό. Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, κανείς, από καμία κυβέρνηση, δεν τόλμησε να καταργήσει αυτή τη δομή. Μέχρι που φτάσαμε στο 2018, για να έρθει η Αριστερά του ανθρωπισμού και της ευαισθησίας να εκδιώξει τα άτομα με αυτισμό για να αξιοποιήσει το κτήριο το ΤΑΙΠΕΔ. Και λέμε «να εκδιώξει», διότι δεν μερίμνησε για τη μεταφορά τους σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας, αλλά τα εγκατέλειψε στο Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής και σε άλλες απολύτως ακατάλληλες μονάδες.

Οι εικόνες που βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα αντανακλούν μια πρωτοφανή ντροπή για κάθε πολιτισμένο κράτος, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης. Δεν περιμένουμε, φυσικά, να ντραπεί η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Θεανώ Φωτίου και αυτό γιατί η λέξη ντροπή αποδεδειγμένα πολλάκις δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της Μαρίας Αντουανέτας της ελληνικής κουζίνας. Καθημερινά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι κολλητός κάποιου καθεστωτικού, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να σε κάνει από ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ υποδιευθυντή νοσοκομείου, αλλά κανένας από αυτούς τους καθεστωτικούς δεν θα νοιαστεί για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται πραγματικά τη φροντίδα του Κράτους. Εκεί, όμως, μετριέται ο πολιτισμός μιας χώρας – και κάθε πολιτικού χώρου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10