Κόσμος

Πωλούν όσο θέλουν το πετρέλαιο θέρμανσης

Και ενώ οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς πέφτουν, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας έχουν ξεφύγει!

Κάτω από τα 79 δολ. το βαρέλι, κινήθηκε χθες βράδυ το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη. Το πετρέλαιο όμως θέρμανσης στη χώρα μας ενώ ξεκίνησε να πωλείται από 0,52 λεπτά το λίτρο στις Κυκλάδες χθες έφτασε ακόμη και στα 0,65 ευρώ.

Φωτιά οι τιμές και στη Λέσβο αλλά και μέσα στην Αθήνα που φτάνουν στα 0,63 ευρώ το λίτρο. Κέρκυρα και Λασίθι πωλούν το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,61 ευρώ. Χίος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αιτωλοακαρνανία στα 0,60 ευρώ.

Και όλα αυτά όταν την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 0,55 ευρώ το λίτρο.

Αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο στις διεθνής αγορές θα υποχωρήσει αυτές τις ημέρες και άλλο κάποιοι επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της…αισχροκέρδειας.

Μάλιστα πριν από λίγο στην αγορά της Σιγκαπούρης το αργό πετρέλαιο διαπραγματευόταν στα 78,58 δολ. το βαρέλι.

Ενώ το μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου, δηλαδή την περίοδο του χειμώνα,  υποχώρησε έως 61 σεντς, φθάνοντας τα 76,63 δολ.

Μ.Ιωάννου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
Παγκόσμιος συναγερμός: Ο Τραμπ έχει ζητήσει από το επιτελείο του σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Η πρωτοβουλία Τραμπ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ - Το σχέδιο αυτό συναντά σοβαρή αντίσταση από ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα Νουούκ της Γροιλανδίας 34