Κόσμος

Πομπέο – Κασόγκι: “Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η φρικτή δολοφονία του”

Παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τη δολοφονία Κασόγκι.

“Αυτό που συνέβη στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μια φρικτή ενέργεια” τόνισε ο Πομπέο, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

[read4more]

“Ο φόνος, η δολοφονία του στο προξενείο στην Τουρκία παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι ξεκάθαρο” συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στην αναγκαιότητα η Ουάσιγκτον να διατηρήσει τις σχέσεις της με το Ριάντ.

Παράλληλα, ο Πομπέο απέφυγε να αποδοκιμάσει άμεσα τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3