Κόσμος

Πορτογαλία: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που χρειάζονται νοσηλεία

Περίπου 80 ασθενείς με κορονοϊό χρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία την Κυριακή στην Πορτογαλία, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που νοσηλεύονται στους 1.813, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από την 3η Μαρτίου 2021, αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Πορτογαλίας.

Εξάλλου ακόμη πέντε ασθενείς με κορονοϊό χρειάστηκαν εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) της Πορτογαλίας, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση στους 168, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τη 12η Αυγούστου.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.271 κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 33 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε έτσι τους 19.303 νεκρούς επί συνόλου 1.884.974 μολύνσεων στο κράτος της Ιβηρικής από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τη ΓΔΥ, έχουν χορηγηθεί 20 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, με τον αριθμό των πορτογάλων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ξεπερνά τα 8,8 εκατ., ή το 90% του πληθυσμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3