Κόσμος

“Πορτοκαλί συναγερμός” στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Πεκίνο αναβάθμισε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πορτοκαλί βαθμίδα, την δεύτερη υψηλότερη στο σύστημα προειδοποίησης. Το νέφος θα καλύψει το Πεκίνο και τις περιοχές της Τιαντζίν και της Χεμπέι, με τις συνθήκες να παραμένουν δυσχερείς έως την Παρασκευή.

«Οι άνεμοι δεν είναι αρκετά ισχυροί και η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί», όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.

Όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα, ενώ σταματούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Στο Πεκίνο ισχύει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να είναι η υψηλότερη βαθμίδα και να ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν την συντριβή του Air India - «Σταμάτησε η τροφοδοσία καυσίμων, πέφτουμε, βοήθεια»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία