Κόσμος

Πόσο κοστίζουν τα προεκλογικά ΘΑ του Πούτιν;

5.100 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 127 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η απάντηση που έδωσε το Κέντρο Μακροοικονομικών Ερευνών Sberbank και δημοσιεύει η εφημερίδα Vedomosti.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών και για να κερδίσει λίγη από τη χαμένη του… αίγλη, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα αυξήσει 200% στους μισθούς των καθηγητών και των γιατρών και θα δώσει σημαντικές αυξήσεις στα επιδόματα σπουδών και στις συντάξεις, μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με το Sberbank, η αύξηση των μισθών στους καθηγητές και τους γιατρούς αντιστοιχεί σε 3.500 δισεκατομμύρια ρούβλια (89 δισεκατομμύρια ευρώ) του προϋπολογισμού.

Το 2011, η Ρωσία κατέγραψε πλεόνασμα προϋπολογισμού 0,8% του ΑΕΠ, ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε έλλειμμα.

Η Ιουλία Τσεπλιάεβα, οικονομολόγος στην BNP Paribas, εκτιμά πως η Ρωσία είναι πιθανόν να καταγράψει ένα ετήσιο έλλειμμα 3% του ΑΕΠ, που θα προκαλέσει την αύξηση του δημόσιου χρέους.

«Η πείρα έχει δείξει πως για να είναι κάποιος δημοφιλής στη χώρα μας, πρέπει να φροντίσει να υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και μόνιμη αύξηση των εξόδων», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην “φυλακή” ο Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο… μποναμάς του Πούτιν – Και τι δεν υπόσχεται για να ξαναβγεί πρόεδρος

Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την έδρα της ρωσικής κυβέρνησης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ακτινογραφία» του σχεδίου ειρήνης που παρουσίασε ο Πούτιν στην Αλάσκα και η αλλαγή στάσης του Τραμπ
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στις ΗΠΑ - Τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να σταματήσει τον πόλεμο και σε ποια ζητήματα δεν αλλάζει στάση ο Ουκρανός ομόλογός του
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν
WSJ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε στην Ευρώπη πως ο Πούτιν αποδέχθηκε την παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Το Κίεβο επιδιώκει εδώ και καιρό αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας ως ασπίδα απέναντι σε μελλοντική επιθετικότητα από τη Ρωσία, στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας
Sputnik 8