Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και επιταχύνεται στην Αφρική

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και επιταχύνεται στην Αφρική
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το τρίτο κύμα των κρουσμάτων Covid-19 “εξαπλώνεται και επιταχύνεται” στην Αφρική με τα παραλλαγμένα στελέχη, προειδοποίησε σήμερα το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ήπειρο, ζητώντας αύξηση της προμήθειας εμβολίων.

Ο αριθμός των “κρουσμάτων αυξάνεται κατά 22% εβδομαδιαίως” στο σύνολο της ηπείρου, δήλωσε με ανησυχία η δρ Ματσιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Η αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση για την ενίσχυση των παραδόσεων των εμβολίων: “Η Αφρική χρειάζεται αυτές τις δόσεις εδώ και τώρα για να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα”.

“Σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι αλλά αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού” της ηπείρου διευκρινίζει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Ουγκάντα έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερό τους αριθμό εβδομαδιαίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με του ΠΟΥ, αυτή η αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες για την εποχή στο νότιο τμήμα της Αφρικής και την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών.

Ο ΠΟΥ Αφρική σημείωσε επίσης μια επιτάχυνση του εμβολιασμού στην ήπειρο, με περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, σε σχέση με έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο 3,5 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις