Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Πράγα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων – Το χρονικό του μακελειού με 15 νεκρούς

Πράγα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων – Το χρονικό του μακελειού με 15 νεκρούς

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στην Πράγα, όπου 24χρονος έσπειρε τον όλεθρο στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με συνολικά 15 νεκρούς (μαζί με τον ίδιο).

Οι εικόνες που έχουν μεταδοθεί από το μακελειό στην Πράγα δείχνουν την απόλυτη φρίκη, με κόσμο τρέχει και να κρύβεται πανικόβλητος, για να γλυτώσει από τις σφαίρες του δράστη, ο οποίος μετά τα όσα έκανε, αυτοκτόνησε.

Η Κέλλυ Ιωάννου, λέκτορας Εγκληματολογίας & διευθύντρια του CSI Institute, και ο σύζυγός της, Αντώνης Αγγελίδης βρέθηκαν για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα.

Μιλώντας στο MEGA μετέφεραν το κλίμα του απόλυτου τρόμου που επικράτησε και επικρατεί στην πρωτεύουσα της Τσεχία.

Η Κέλλυ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μόλις 5′ λεπτά πριν βρισκόταν στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν, που είναι το Πανεπιστήμιο.

Μιλώντας για το προφίλ του δράστη ανέφερε πως «σε αυτές τις κατηγορίες συνήθως υπάρχει μία  τυπολογία, η οποία ονομάζεται μοναχικός λύκος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ενδέχεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία, η οποία είναι ορμώμενη από τις προσωπικές του ιδεολογίες και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες. Η συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας αλλά δρα μόνος του όχι όπως έχουμε συνηθίσει. Όταν φτάνει σε αυτό το σημείο δείχνει πως δεν είναι ψυχικά ασθενής. Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο και δεν το κατάλαβε κανείς; Πού βρήκε τα όπλα; Υπάρχουν κάποιοι δράστες, οι οποίοι είναι ιδεοληπτικοί δράστες, δηλαδή να έχουν ένα μίσος προς ένα πρόσωπο τους περιβάλλοντος τους και στο πρόσωπο αυτού να δολοφονούν οποιοδήποτε άλλο».

Σοκαριστικά ντοκουμέντα

Οι τρομοκρατημένοι φοιτητές πηδούσαν από το παράθυρο και προσπαθούσαν να μπουν στον κάτω όροφο, την ώρα που εκτυλισσόταν το μακελειό στην Πράγα. Σε άλλο ντοκουμέντο που σοκάρει, φοιτητές είχαν βγει στο περβάζι της οροφής για να αποφύγουν τις σφαίρες του 24χρονου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, μια κοπέλα δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της στο περβάζι και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Ο 24χρονος μακελάρης – φοιτητής του πανεπιστημίου – όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει, γύρισε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών, πάνω από 30 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος συναγερμός στις Αρχές σήμανε γύρω στις 16:43 της Πέμπτης (21.12.2023) ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν στο σημείο μέχρι νωρίς το βράδυ.

Μαθητές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες για να ξεφύγουν από τον δράστη. Ένας Έλληνας τουρίστας που βρίσκεται στην Πράγα δήλωσε στο newsit.gr πως «βλέπαμε περιπολικά και ασθενοφόρα παντού».

Σοκ προκαλούν τα τελευταία μηνύματά του στον λογαριασμό του στο Telegram, τον οποίο αποκαλούσε ως «ημερολόγιο», πριν πράξει το μακελειό στο πανεπιστήμιο της Πράγας, για το οποίο εμπνεύστηκε από δύο άλλα σε σχολεία της Ρωσίας το 2021 και το 2023.

Το βίντεο με τους φοιτητές να πηδούν από το παράθυρο:

Όλο το χρονικό, όπως το περιέγραψε ο διοικητής της τσέχικης αστυνομίας:

Ο διοικητής της αστυνομίας της Τσεχίας εξήγησε το χρονικό των τραγικών γεγονότων στην Πράγα, το οποίο είναι πιθανότατα το πιο αιματηρό περιστατικό στην ιστορία της πόλης:

  • Στις 12:20 (ώρα Τσεχίας) οι Αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι ένας 24χρονος είχε φύγει από το χωριό Χοστούν για την Πράγα με σκοπό να αυτοκτονήσει.
  • Στις 12:45 εντοπίστηκε ένας νεκρός στο χωριό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο πατέρας του μακελάρη.
  • Στις 14:59 έγινε η κλήση στις Αρχές για πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.
  • Στις 15:20 αναφέρθηκε ότι ο δράστης ήταν νεκρός.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1737857431886282812

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις