Κόσμος

Μακελειό στην Πράγα: «Βλέπαμε περιπολικά παντού» – Έλληνας τουρίστας μιλάει στο newsit.gr

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Βλέπαμε περιπολικά παντού, ευτυχώς ήμασταν μακριά», δήλωσε στο newsit.gr ένας Έλληνας τουρίστας, ο οποίος κάνει χειμερινές διακοπές στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας όπου νωρίτερα σήμερα (21.12.2023) εκτυλίχθηκε το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Ήρθαμε στην Πράγα πρώτη ημέρα σήμερα για διακοπές. Εμείς ήμασταν μακριά από το σημείο του μακελειού, περίπου 15 λεπτά μακριά με τα πόδια», περιγράφει στο newsit.gr ο Έλληνας τουρίστας.

«Βλέπαμε περιπολικά και ασθενοφόρα παντού. Αρχικά, δεν καταλάβαμε τι έγινε, μετά το μάθαμε και σκεφτήκαμε ότι ευτυχώς που βρισκόμασταν μακριά από το σημείο», συμπλήρωσε ο ίδιος στη μαρτυρία του στο newsit.gr.

Ο Έλληνας τουρίστας βρίσκεται στην Πράγα για χειμερινές διακοπές με τη σύντροφό του. Αρκετή ώρα μετά το περιστατικό, κάνοντας βόλτα στην πόλη, είδαν από μακριά ότι η περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου παρέμενε αποκλεισμένη και δεκάδες ασθενοφόρα, όπως και περιπολικά, βρίσκονταν εκεί.

Ο 24χρονος μακελάρης – φοιτητής του πανεπιστημίου – πυροβόλησε και τραυμάτισε δεκάδες ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν της Πράγας και όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει, γύρισε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Σοκ προκαλούν τα τελευταία μηνύματά του στον λογαριασμό του στο Telegram, τον οποίο αποκαλούσε ως «ημερολόγιο», πριν πράξει το μακελειό στο πανεπιστήμιο της Πράγας, για το οποίο εμπνεύστηκε από δύο άλλα σε σχολεία της Ρωσίας το 2021 και το 2023.

Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες από το μακελειό στην Πράγα:

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1737857431886282812

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1737868397218595003

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα τη συνθήκη για το Γιβραλτάρ, διευκολύνοντας τη διέλευση των συνόρων
Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ (θα) μπορούν να περνάνε στην Ισπανία με δελτίο διαμονής χωρίς να χρειάζεται σφραγίδα στα διαβατήριά τους, ενώ οι Ισπανοί (θα) μπορούν να διέρχονται με κυβερνητικό δελτίο ταυτότητας
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Ημέρα της Βαστίλης: Το ηχηρό παρών της Ελλάδας με τα «γαλανόλευκα» Rafale και το άγημα τιμών του ΓΕΕΘΑ
Oι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου στο Παρίσι, αφού η Ελλάδα είναι διαχρονικός στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Γαλλίας
Παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης