Κόσμος

“Πράσινο φως” από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον διορισμό της Λαγκάρντ της προεδρία της ΕΚΤ

Η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Για την επικύρωση του διορισμού της Λαγκάρντ θα χρειαστεί η ψηφοφορία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι προγραμματισμένη να γίνει σε δύο εβδομάδες.

Στην μυστική ψηφοφορία, 37 ευρωβουλευτές της Επιτροπής ψήφισαν υπέρ της, 11 κατά και 4 απείχαν. Η Λαγκάρντ επιλέχθηκε τον Ιούλιο από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντικαταστήσει τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ από τον Νοεμβρίο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επισημοποιήσουν τον διορισμό της στη σύνοδο κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση