Κόσμος

Προκλητικά μπόνους στα golden boys!

 

Τεράστια μπόνους στα γνωστά golden boys ετοιμάζονται να δώσουν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
 

 

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Times New York οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, που σώθηκαν χάρις στην παρέμβαση του Δημοσίου, ετοιμάζονται να προσφέρουν στα στελέχη τους τεράστια επιδόματα.
 
«Η εποχή των τραπεζικών επιδομάτων, αυτή η ετήσια ιεροτελεστία του θεού χρήματος και του ακόμη πιο ενισχυμένου εγώ, ουσιαστικά ξεκινά αυτήν την εβδομάδα κι όπως φαίνεται θα είναι ένα από τα πιο φιλελεύθερα και πιο αμφιλεγόμενα γλεντοκόπια που έχει βιώσει ποτέ ο τομέας αυτός», τονίζει η εφημερίδα.
 
«Παρά τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για αυτοσυγκράτηση και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, οι τράπεζες που έχουν ξαναβρεί τον βηματισμό τους προετοιμάζονται να χορηγήσουν μπόνους που θα συναγωνίζονται εκείνα κατά τα χρόνια της τρυφηλότητας πριν την κρίση. Η λεία, σε μετρητά και μετοχές, μετριέται σε πολλά δισ. δολάρια», προσθέτει η εφημερίδα.
 
Επικαλούμενη διευθυντικά στελέχη τραπεζών, η εφημερίδα τονίζει πως ορισμένα επιδόματα θα φθάσουν «στους έξι, επτά, ή ακόμη και οκτώ αριθμούς» για κάποια στελέχη.
 
Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs θα πρέπει να χορηγήσει κατά μέσο όρο 595.000 δολάρια σε καθέναν από τους εργαζόμενους της για το 2009, ένα από τα πλέον κερδοφόρα έτη στα 141 χρόνια της ιστορία της. Στην Morgan Chase, οι υπάλληλοι στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων θα λάβουν περίπου 463.000 δολάρια κατά μέσο όρο», προσθέτει.
 
Πριν από ένα περίπου μήνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει πως είναι απαράδεκτο αλλά και πρόκληση προς τους πολίτες να ακούν και να βλέπουν πως τράπεζες που σώθηκαν χάρη στο δημόσιο αλλά και στους πολίτες να μοιράζουν μπόνους στην μέση της οικονομικής κρίσης.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς