Κόσμος

Προκλητικός Ακάρ, μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – «Τα είπαμε με τον Παναγιωτόπουλο» – Άγνοια ΥΠΕΘΑ

Η Τουρκία θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αυτό, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ το έχει πει και στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παπαγιωτόπουλο. Αυτό ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ αλλά το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δηλώνει πλήρη άγνοια.

Προκαλεί ξανά η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ, όπως τουλάχιστον μεταδίδει το TRTHaber, να κάνει λόγο για «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το TRTHaber, ο Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και ερωτηθείς για την κατάσταση στις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας εσχάτως, απάντησε: «Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά, ειλικρινά και με διαφάνεια».

«Είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν οι συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας» είπε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα πάντα με το TRTHaber.

Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΕΘΑ είχε ανακοινώσει χθες, 16/3/2022, μετά τη σύντομη συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ, πως «κατά τη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Τούρκο Υπουργό, υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας».

Πηγή: OnAlert.gr / TRTHaber

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16