Κόσμος

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο ελβετικό θέρετρο.

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αναφέρεται πως «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχαν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν από τις 7 του Νοέμβρη υπό την αιγίδα των ΗΕ».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, προστίθεται, το κεφάλαιο για το εδαφικό και όλα τα άλλα θέματα συζητήθηκαν αλληλένδετα. Σημειώνεται πως με αίτημα «του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Αναστασιάδη, αποφασίστηκε από τους δυο ηγέτες να υπάρξει μια διακοπή και επανασύγκληση στη Γενεύη την Κυριακή, στις 20 Νοεμβρίου 2016, για συνέχιση των διαβουλεύσεων στο Μοντ Πελερέν».

Αναφέρεται επίσης πως οι δυο ηγέτες για μια ακόμη φορά επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Κυβέρνηση της Ελβετίας για τη γενναιοδωρία και την φιλοξενία της και για την ανεκτίμητη υποστήριξη που παρασχέθηκε σε αυτούς και τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ