Κόσμος

Πυραυλική επίθεση στην Υεμένη

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και άλλοι είκοσι τραυματίες ο τραγικός απολογισμός στη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Μαρίμπ της Υεμένης.

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκε από σιίτες αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες των σωμάτων ασφαλείας και γιατρούς στο Ρόιτερς. Νωρίτερα, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπία μετέδωσε ότι επλήγη μία συνοικία στο κέντρο της Μαρίμπ με ρουκέτες Κατιούσα.

Η πόλη ελέγχεται από τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι. Τη στηρίζει η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον εμφύλιο.

Ανθρωπιστική τραγωδία

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει φέρει τον πληθυσμό της χώρας στα πρόθυρα λιμού. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία τριετία.

Επίσης, το 75% των πολιτών της χώρας -22 εκατομμύρια άμαχοι- χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6