Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στη Νέα Υόρκη

Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στη Νέα Υόρκη

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στο μετρό, στην περιοχή του Μπρούκλιν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ τουλάχιστον 5 έχουν δεχθεί πυροβολισμό. Ο δράστης την ώρα της επίθεσης πετούσε και καπνογόνα.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

 

https://twitter.com/CopyRightIsrael/status/1513874560990523398?s=20&t=D1el2vR96aaUiPDPwjT5WA

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία βρέθηκαν πολλά καπνογόνα στο σημείο ενώ δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχει γίνει σύλληψη για την επίθεση.

Ο άνδρας που έκανε την επίθεση φορούσε στολή εργαζομένου στο ΜΕΤΡΟ. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και κάποιοι από τους τραυματίες, μπήκαν σε άλλο τρένο για να καταφέρουν να πάνε σε άλλο σταθμό και να σωθούν.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός των τραυματιών, καθώς η αιματηρή επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής. Για την ακρίβεια, το πρώτο τηλεφώνημα στην Αστυνομία που ανέφερε την επίθεση, έγινε στις 8.27 το πρωί (τοπική ώρα).

ΦΩΤΟ REUTERS

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 -από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις