Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρεκόρ κρουσμάτων και στο Ιράκ – Πάνω από 12.000 μολύνσεις

Ρεκόρ κρουσμάτων και στο Ιράκ – Πάνω από 12.000 μολύνσεις
photo Reuters

Το Ιράκ κατέγραψε 12.180 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό που έχει ποτέ καταγράψει από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 18.347 έχουν πεθάνει, στο Ιράκ όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο πληθυσμός παραμένει πολύ δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια.

Το ρεκόρ που καταγράφηκε σήμερα «δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει, λόγω της μη τήρησης των υποχρεωτικών υγειονομικών μέτρων, όπως της απαγόρευσης των συναθροίσεων ή της χρήσης της μάσκας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σαΐφ αλ Μπαντρ.

«Αυτή η αύξηση οφείλεται πιθανόν στην εορταστική περίοδο του Άιντ, η οποία οδήγησε σε πολλές συναθροίσεις παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκφράζοντας την ανησυχία του για μια «επικίνδυνη επιδημιολογική κατάσταση».

Η μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων καταγράφηκε στο Κουρδιστάν (βόρεια), με περισσότερες από 3.500 μολύνσεις, ένας αριθμός υπερδιπλάσιος των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες.

Εκ των 40 εκατομμυρίων Ιρακινών, κάτι παραπάνω από 1,3 εκατομμύριο έχει εμβολιαστεί έως σήμερα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου, το οποίο δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ατόμων που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις