Site icon NewsIT

Ρίσι Σούνακ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του από τη Ντάουνινγκ Στριτ

22.03.2023 | 19:41
Ρίσι Σούνακ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε σήμερα (22.3.2023) στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για τα περασμένα τρία οικονομικά έτη. Η δημοσίευση έγινε κατόπιν πιέσεων από την περίοδο που διεκδικούσε την ηγεσία των Τόρις εναντίον της Λιζ Τρας.

Ειδικότερα, στη φορολογική δήλωση για το περασμένο οικονομικό έτος του 2021-22, φαίνεται ότι ο Ρίσι Σούνακ κατέβαλε φόρο 432.493 λιρών (490.100 ευρώ), εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό (325.826 λίρες) προέκυψε από τη φορολόγηση κεφαλαιακών κερδών ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών.

Όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος, ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός πλήρωσε 120.604 λίρες επί (ετήσιου μεικτού) εισοδήματος 329.561 λιρών και συνολικά, την τελευταία 3ετία, ο Ρίσι Σούνακ έχει πληρώσει φόρο πάνω από 1 εκατ. λίρες για εισόδημα που έφτασε τα 4,7 εκατομμύρια λίρες.

Άλλωστε, ο ηγέτης των Τόρις θεωρείται ως ένας από τους πλουσιότερους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Βρετανίας, καθώς είναι ο μόνος πολιτικός που βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του στην περσινή λίστα των 250 πλουσιότερων κατοίκων της χώρας που συντάσσει σε ετήσια βάση η εφημερίδα Sunday Times.

Σημειώνεται ότι η Ακσάτα Μούρτι, γόνος Ινδού μεγιστάνα και σύζυγος του Ρίσι Σούνακ, δήλωνε ως φορολογική έδρα άλλη χώρα και όχι τη Βρετανία, γι’ αυτό και δεν πληρώνει φόρους στη χώρα επί του τεράστιου εισοδήματός της στο εξωτερικό.

Μετά από τη γενική κατακραυγή, η Ακσάτα Μούρτι τόνισε ότι πλέον δεν θα διεκδικεί το λεγόμενο non-dom φορολογικό καθεστώς αλλά ο Ρίσι Σούνακ φαίνεται ότι δεν θα… γλιτώσει τις κακές γλώσσες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version