Κόσμος

Ρωσία: Αυξάνει τα πρόστιμα για απείθεια κατά της αστυνομίας στις διαδηλώσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο, ο οποίος αυξάνει τα πρόστιμα σε όσους επιδεικνύουν απείθεια κατά της αρχής στη Ρωσία, όταν συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις.

Ο νόμος ψηφίστηκε από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) στις 10 Φεβρουαρίου και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) στις 17 Φεβρουαρίου.

Η αύξηση των προστίμων με την θέσπιση νόμου γίνεται μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όταν είχαν συλληφθεί 11.000 χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των αρχών, σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info που καταγράφει τις συλλήψεις στις διαδηλώσεις.

Η νομοθεσία αυξάνει τα πρόστιμα για απείθεια κατά της αρχής έως και τα 4.000 ρούβλια (44,7 ευρώ) από τα 1.000 ρούβλια που ήταν μέχρι πρότινος, εκτός από την επιβολή της ανώτατης ποινής κράτησης των 15 ημερών.

Επίσης επιβάλλει ποινές υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας έως 120 ώρες.

Ο νέος νόμος εισάγει επίσης την επιβολή προστίμων έως 20.000 ρούβλια (223,5 ευρώ) για τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που παραβιάζουν τους κανονισμούς χρηματοδότησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη και η εκκένωση βάσεων
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «Wings of Zion» του Ισραήλ 9
Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: 16 χρόνια φυλακή σε ναύτη που πούλησε στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα – «Τα έκανα θάλασσα»
Ο Jinchao «Patrick» Wei πούλησε σε Κινέζο αξιωματικό μυστικών υπηρεσιών ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής άμυνας για 12.000 δολάρια - Η στρατολόγηση μέσω social media και ο ρόλος της μητέρας του
Ο Jinchao Wei, γνωστός και ως Patrick